Translator

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

φουσκωτό ρύζι

συστατικά
  • ρύζι (ό,τι ρύζι θέλουμε, απλά όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο μεγάλο θα γίνει όταν φουσκώσει)
  • αλάτι
  • ό,τι μπαχαρικά θέλουμε 
εκτέλεση
  1. βράζουμε το ρύζι ή το φτιάχνουμε στο ατμό. 
  2. το απλώνουμε μετά πάνω σε ένα ταψι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. αν κάνει ζέστη αυτό θα πάρει γύρω στις 5-7 ώρες..αν κάνει κρύο..χμ...πολύ παραπάνω. το καλύτερο είναι να το αφήσουμε σε ένα σημείο που χτυπάει ο ήλιος. στη χειρότερη των περιπτώσεων το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 50 βαθμούς για 3-4 ώρες.
  3. αφού έχει ξεραθεί τελείως (όσα δεν έχουν ξεραθεί δεν θα φουσκώσουν) συνεχίζουμε με την διαδικασία.
  4. βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λαδάκι και ρίχνουμε και μία φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι. τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά.
  5. όταν η φέτα μαυρίσει τη βγάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το ρύζι. 
  6. σε μερικά δευτερόλεπτα θα φουσκώσει. με ένα πηρόυνι το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.
  7. έτοιμο και πεντανόστιμο!!καλύτερα να το φάμε άμεσα γιατί μετά μαλακώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου