συστατικά
- ρύζι (ό,τι ρύζι θέλουμε, απλά όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο μεγάλο θα γίνει όταν φουσκώσει)
- αλάτι
- ό,τι μπαχαρικά θέλουμε
- βράζουμε το ρύζι ή το φτιάχνουμε στο ατμό.
- το απλώνουμε μετά πάνω σε ένα ταψι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. αν κάνει ζέστη αυτό θα πάρει γύρω στις 5-7 ώρες..αν κάνει κρύο..χμ...πολύ παραπάνω. το καλύτερο είναι να το αφήσουμε σε ένα σημείο που χτυπάει ο ήλιος. στη χειρότερη των περιπτώσεων το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 50 βαθμούς για 3-4 ώρες.
- αφού έχει ξεραθεί τελείως (όσα δεν έχουν ξεραθεί δεν θα φουσκώσουν) συνεχίζουμε με την διαδικασία.
- βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λαδάκι και ρίχνουμε και μία φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι. τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά.
- όταν η φέτα μαυρίσει τη βγάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το ρύζι.
- σε μερικά δευτερόλεπτα θα φουσκώσει. με ένα πηρόυνι το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.
- έτοιμο και πεντανόστιμο!!καλύτερα να το φάμε άμεσα γιατί μετά μαλακώνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου