Translator

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

brownie

συστατικά
  • 40 γραμ αλεύρι
  • 60 γραμ κακάο
  • 300 γραμ καστανή ζάχαρη
  • 125 γραμ καρύδια ή πέκαν ή φουντούκια
  • 250 γραμ κουβερτούρα
  • 200 γραμ φυτική μαργαρίνη
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα πολύ γινομένη
  • 2 κ.σ. baking powder
εκτέλεση
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμμάτων την κουβερτούρα με την μαργαρίνη. Ελεγχουμε κάθε τόσο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Λιώνουν γρήγορα. Ακόμα και αν έχουν μείνει κάποια κομματάκια, δεν πειράζει, θα λιώσουν ακόμα και αν το βγάλουμε από τη ζέστη.
  2. Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. 
  3. Προσθέτουμε στο μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Στη συνέχεια κοσκινίζοντας προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπεικιν και ελάχιστο αλατάκι. Ανακατεύουμε. 
  5. Tέλος ψιλοκόβουμε τα καρύδια, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου