Translator

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

πιτούλα με γάλα καρύδας και καλαμπόκι

συστατικά
  • 5 μικρές πατάτες
  • 2 κ.σ. baking powder 
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 10 κ.σ. τριμμένες στο μούλτι νιφάδες καλαμποκιού( γύρω στα 300γραμ)
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο 
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. λάδι ( αν έχουμε βάζουμε λάδι καρύδας )
εκτέλεση
  1. ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει. προσθέτουμε και το 1 κ.γ. αλάτι. βράζουμε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. μετά απομακρύνουμε από την φωτιά.
  2. με ένα κουτάλι πολτοποιούμε τις πατάτες χωρις να αδειάσουμε το νερό που έμεινε. 
  3. μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας ένω ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. 
  4. σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το baking με το νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
  5. τέλος προσθέτουμε 7 κ.σ. νιφάδες καλαμποκιού, το καλαμποκι, 1 κ.γ. αλάτι, το λάδι και τον κόλιανδρο και ανακατευουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  6. σε ένα ταψάκι απλώνουμε αντικολλητικό χαρτι και από πάνω ρίχνουμε λίγες από τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού. μετά προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες και τέλος πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες καλαμποκιού.
  7. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου