πιτούλα με γάλα καρύδας και καλαμπόκι
συστατικά
- 5 μικρές πατάτες
- 2 κ.σ. baking powder
- 4 κ.σ. νερό
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 10 κ.σ. τριμμένες στο μούλτι νιφάδες καλαμποκιού( γύρω στα 300γραμ)
- 2 κ.γ. κόλιανδρο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. λάδι ( αν έχουμε βάζουμε λάδι καρύδας )
εκτέλεση
- ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει. προσθέτουμε και το 1 κ.γ. αλάτι. βράζουμε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. μετά απομακρύνουμε από την φωτιά.
- με ένα κουτάλι πολτοποιούμε τις πατάτες χωρις να αδειάσουμε το νερό που έμεινε.
- μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας ένω ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα.
- σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το baking με το νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
- τέλος προσθέτουμε 7 κ.σ. νιφάδες καλαμποκιού, το καλαμποκι, 1 κ.γ. αλάτι, το λάδι και τον κόλιανδρο και ανακατευουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- σε ένα ταψάκι απλώνουμε αντικολλητικό χαρτι και από πάνω ρίχνουμε λίγες από τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού. μετά προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες και τέλος πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες καλαμποκιού.
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου