milanesas με μελιτζάνα
συστατικά
- 3 μελιτζάνες φλασκί
- περίπου 300 γραμ τριμμένες στο μουλτι νιφάδες καλαμποκιού ή τριμμένη φρυγανιά
- 7 κ.σ. λιναρόσπορο
- αλάτι
- σκόρδο σε σκόνη
- δυόσμος
εκτέλεση
- αφήνουμε τον λιναρόσπορο όλη νυχτα σε νερό. την επόμενη μέρα τον βάζουμε στο μούλτι και τον πολτοποιούμε τελειως.
- βάζουμε σε ενα βαθύ πιάτο τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού και σε ενα μπολ τον λιναρόσπορο με 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί καλά μέσα στο νερό. θα μείνουνε κομμάτια, αλλα δεν πειράζει, απλά να μην είναι μαζεμένος όλος ο λιναρόσπορος σε ένα σημείο.
- η διαδικασία είναι όπως αυτή που φτιάχνουμε σνίτσελ. κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις περνάμε πρώτα απο το λιναρόσπορο και μετά από τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού.
- λίγο πιο αναλυτικά...εγώ κάνω το εξής..κόβω λεπτές φέτες την μελίτζανα και τις βάζω στο μπολ που είναι ο λιναρόσπορος. προσθέτω αλάτι, σκόρδο και δύοσμο και μέτα μία μία τις περνάω και απο τις νιφάδες και τις ακουμπάω σε ένα πιάτο μέχρι να έρθει η ώρα να τις βάλω στο ταψι.
- κάνω την ίδια διαδικάσια μέχρι να τελειώσουν όλες.
- σε ταψί βάζω λαδόκολλα, τοποθετώ τις μιλανέσας και ρίχνω και λίγο λαδάκι από πάνω.
- ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
- συνήθως στήβουμε και λίγο λεμονάκι από πάνω πριν τις φάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου