Translator

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

ταχίνι


συστατικά
  • 1 κούπα σουσάμι
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • 2 κ.σ. λάδι 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
εκτέλεση
  1. καβουρντίζουμε το σουσαμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.(καβουρντισμα σημαίνει ότι δεν βάζουμε καθόλου λάδι. )το ανακατεύουμε κάθε τόσο. (αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο. μπορούμε να αφήσουμε και ωμό το σουσάμι, και μάλιστα είναι πολύ πιο υγιεινό ωμό.)
  2. περίμενουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το νερό, το αλάτι και το λάδι και το χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πουρές. αν το θέλουμε πιο νερουλο μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω νερό.
  3. το διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.Δεν κρατάει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου