συστατικά
- 3 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κ.σ. αγάρ-αγάρ (στο μπαχάρ στην ευρυπίδου)
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα άνηθο
- ελαιόλαδο
εκτέλεση
- ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τα καρότα. τα ψιλοκόβουμε μέσα σε μία κατσαρόλα και προσθετουμε και το κρεμμύδι. στην κατσαρόλα βάζουμε και το νερό, αλάτι, μαιντανό, σκόρδο και άνηθο.
- βράζουμε στο μέγιστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για μισή ώρα.
- στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και το αγάρ- αγάρ και ανακατεύουμε καλά. βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε μερικά λεπτά να κρυώσει.
- τα βάζουμε όλα στο μούλτι να γίνουν σαν πουρές.
- προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
- γεμίζουμε ένα μεγάλο ταψί με νερό.
- βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγο λαδάκι ή έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτι,και το βάζουμε στο μεγάλο ταψί με το νερό.θα ψησουμε για 30 λεπτα σε μπαιν μαρι για να μην ξεραθει το φλαν.
- το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για δύο ώρες πριν το φάμε.
- το συνοδεύουμε με μία σάλτσα, που έχουμε φτιάξει με φρέσκια ντομάτα, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.(απλά τα βάζουμε όλα στο μούλτι. δεν τα χτυπάμε πολλή ώρα. είναι πιο νόστιμη η σάλτσα αν έχει κομματάκια ντομάτας. )
ΣΧΟΛΙΟ το αγάρ- αγάρ κάνει τη δουλειά που θα έκανε η ζελατίνη, μόνο που είναι φυτικό προιόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου