Translator

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

κολοκυθοφλογέρες

συστατικά
  • 2 κολοκυθάκια
  • λίγο λαδάκι
  • λίγο αλατάκι
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • οδοντογλυφιδες
 εκτέλεση
  1. πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια. κόβουμε κατά μήκος λεπτές φέτες.
  2. τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι τα κολοκυθακια για μερικά λεπτά ίσα-ίσα να κοκκινήσουν. με μία σπάτουλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο, στο οποίο πιο πριν έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να απορροφίσει το παραπάνω λάδι. πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι. 
  3. τρίβουμε σε τρίφτη τα καρότα και την πιπεριά.
  4. βαζουμε λίγο απο το μείγμα καρότου στο κέντρο μίας φέτας κολοκυθιού και το τυλίγουμε σαν φλογέρα. το τσιμπαμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
  5. αφού κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες κολοκυθιού, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πασπαλίζουμε πάνω απο τις "κολοκυθοφλογέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου