Translator

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

μπισκοτάκια με ginger και μελάσα

συστατικά
  • 250 γραμ δημητριακά (μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε για παράδειγμα 200 γραμ corn flakes και 50 γραμ βρώμη)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 100 γραμ ταχίνι
  • 50 γραμ μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.σ. τριμμένο στο μούλτι λιναρόσπορο
  • 1/4 της κούπας νερό
εκτέλεση
  1. τρίβουμε στο μούλτι τα δημητριακά μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. στο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά εκτός απο το λιναρόσπορο και το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα. ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
  4. ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  5. απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, πλάθουμε μπαλίτσες, τις πατικώνουμε λίγο με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. βγαίνουν περίπου 25 μπισκοτάκια.
ΣΧΟΛΙΟ

αντί για ginger μπορούμε να βάλουμε
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. κακάο
αντί για μελάσα μπορούμε να βάλουμε
- 100 γραμ κουβερτούρα
αντί για ταχίνι
- 100 γραμ βούτυρο άλλου ξηρού καρπού
- 100 γραμ φυτική μαργαρίνη
- 50 γραμ φυτική μαργαρίνη και 50 γραμ μαρμελάδα
αντι για 250 γραμ δημητριακά
- 200 γραμ δημητριακά. τότε το μείγμα βγαίνει πιο νερουλό και το βάζουμε στο ταψί με κουταλάκι. όταν ψηθει γίνεται πολύ τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου