- 250 γραμ δημητριακά (μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε για παράδειγμα 200 γραμ corn flakes και 50 γραμ βρώμη)
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
- 100 γραμ ταχίνι
- 50 γραμ μαύρη ζάχαρη
- 3 κ.σ. μελάσα
- 1 κ.σ. τριμμένο στο μούλτι λιναρόσπορο
- 1/4 της κούπας νερό
- τρίβουμε στο μούλτι τα δημητριακά μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- στο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά εκτός απο το λιναρόσπορο και το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα. ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
- ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, πλάθουμε μπαλίτσες, τις πατικώνουμε λίγο με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. βγαίνουν περίπου 25 μπισκοτάκια.
αντί για ginger μπορούμε να βάλουμε
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. κακάο
αντί για μελάσα μπορούμε να βάλουμε
- 100 γραμ κουβερτούρα
αντί για ταχίνι
- 100 γραμ βούτυρο άλλου ξηρού καρπού
- 100 γραμ φυτική μαργαρίνη
- 50 γραμ φυτική μαργαρίνη και 50 γραμ μαρμελάδα
αντι για 250 γραμ δημητριακά
- 200 γραμ δημητριακά. τότε το μείγμα βγαίνει πιο νερουλό και το βάζουμε στο ταψί με κουταλάκι. όταν ψηθει γίνεται πολύ τραγανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου