Translator

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

βάση για πίτσα με βρώμη και corn flakes

συστατικά

  • 100 γραμ νιφάδες καλαμποκιού
  • 80 γραμ βρώμη
  • 20 γραμ κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό(π.χ. καρύδια, ηλιόσπορο, κουάκερ..)
  • 1 ντομάτα
  • 1 /2 πιπεριά
  • 1 /4 κρεμμύδι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • μπαχαρικά για πίτσα (ό,τι θέλουμε)
  • μία πρέζα αλάτι
εκτέλεση
  1. τα ψιλοκοβουμε όλα στο μούλτι
  2. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα।
  4. ψήνουμε για 27 λεπτά αν θελουμε να είναι κάπως μαλακό και 37 αν θέλουμε να είναι πιο τραγανό.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ωμοφαγική πίτσα.
αντί για
  • 100 γραμ νιφάδες καλαμποκιού
  • 80 γραμ κουάκερ
  • 20 γραμ κουκουνάρι
μπορούμε να βάλουμε 200 γραμ φύτρα. (προτείνω φαγόπυρου)
και αφήνουμε τη βάση όλη νύχτα να ξεραθεί μόνη της ή τη βάζουμε σε ένα αφυγραντήρα για περίπου 7 ώρες.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ πίτσα με κολοκυθάκι
  • 100 γραμ νιφάδες καλαμποκιού
  • 80 γραμ κουάκερ
  • 20 γραμ ηλιόσπορο
  • 1 /2 κολοκυθάκι
  • 1 /2 πιπεριά
  • 1 /4 κρεμμύδι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μία πρέζα αλάτι

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου