Translator

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ωμά κρακεράκια με λιναρόσπορο



συστατικά
  • 2 κούπες λιναρόσπορο
  • 1 κούπα νερό
  • 2 μικρές ντομάτες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βασιλικό
εκτέλεση 
  1. βάζουμε όλα τα συστατικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυλός. 
  2. δεν προσθέτουμε όλη την κούπα νερό, αλλά κρατάμε περίπου το 1/4. θα το χρειαστούμε μετά.
  3. παίρνουμε το πιο μεγάλο ταψι που έχουμε και το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  4. ρίχνουμε στο ταψι το χυλό και το νερό που περίσσεψε στην κούπα το βάζουμε σε ένα μπολάκι δίπλα μας. 
  5. για να απλώσουμε το χυλό θα πρέπει να βρέχουμε τα χέρια μας κάθε τόσο.
  6. αφού το απλώσουμε καλά με μία σπάτουλα το "κόβουμε" στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε.
  7. το αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του. θα χρειαστεί πολλές ώρες γύρω στις 24.μετά από 18 ώρες περίπου που θα έχει στεγνώσει από πάνω, τα ξεκολλάμε και τα γυρίζουμε ώστε να στεγνώσουν και από κάτω.αν έχουμε αφυγραντήρα τα βάζουμε εκεί για 10-12 ώρες.

 ΣΧΟΛΙΟ 
  • δεν βάζουμε παραπάνω από μία κούπα νερό, γιατί όσο πιο υγρός είναι ο χυλός, τόσο πιο πολύ θα αργήσει να στεγνώσει.
  • το απλώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε. όσο πιο λεπτό είναι το στρώμα τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει.
  • μπορεί να γίνει βάση και για πίτσα.
  • αντι να περιμένουμε να στεγνώσει τελείως, ενώ είναι ακόμα μαλακό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν τορτιγια τυλίγοντας ό,τι λαχανικά θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου