Translator

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

πικαντόπιτα


συστατικά
για ένα μικρό ταψάκι
  • μισό βάζο salsa verde "la costena"
  • 1 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • λίγο αλατάκι για την πατάτα
  • 3 1/2 κούπες νιφάδες καλαμποκιού
εκτέλεση
  1. ξεφλουδίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και λίγο παραπάνω. ρίχνουμε και λίγο αλατάκι. βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, σκεπάζοντας την κατσαρόλα με το καπάκι. προσέχουμε μην μείνει χωρίς νερό. αφού είναι έτοιμες με ένα κουτάλι τις πολτοποιούμε σαν πουρέ ( χωρις να αδειάσουμε το νερό που ίσως έμεινε) και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  2. προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά- σιγά και ανακατεύοντας το γάλα σόγιας, την σάλτσα και τέλος τις νιφάδες καλαμποκιού. 
  3. απλώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  4. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. 
  5. περιμένουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
ΣΧΟΛΙΟ η σάλτσα verde είναι πικάντικη και μπορούμε να τη βρούμε σε σούπερ μάρκετ που έχουν τρόφημα από το μεξικό.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου