Translator

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

μελιτζάνες escabeche



συστατικά
  • μελιτζάνες
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • δάφνη
εκτέλεση 

   1.πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες. δεν έγραψα πόσες γιατι δεν έχει σημασία. έτσι στο περίπου οι 7 γεμίζουν ένα βάζο σχετικά μεγάλο.
2. κόβουμε μικρά κομματια
3. τα περναμε και από τις δύο πλευρές τους με χοντρό αλάτι. τα βάζουμε πάνω σε ένα σουρωτήρι. θα τα αφήσουμε εκεί για μισή ώρα ώστε να ξεπικρίσουν.
4. να βάλετε το σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά οι μελιτζάνες.
          5. μετά τη μισή ώρα, τις ξεπλένουμε καλά ώστε να φύγει το αλάτι και τις βράζουμε για 6 λεπτά.
          6. τις βγάζουμε με μία κουτάλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα ταψί, στο οποίο πιο πριν έχουμε απλώσει χαρτί κουζίνας.
          7. μετά απο λίγα λεπτα, τις βάζουμε σε ενα μπολ και εκεί ρίχνουμε ο,τι μπαχαρικό θέλουμε και σε όση ποσότητα το θέλουμε. ενδεικτικά έγραψα πάπρικα και ρίγανη.
          8. γεμίζουμε γυάλινα βάζα. σε κάθε βάζο βάζουμε 3 φύλλα δάφνης και 1 δοντάκι σκόρδου κομμένο στη μέση.
          9. διατηρούνται και εκτός ψυγείου, αλλά είναι πιο νόστιμες κρύες.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου