Translator

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

λεπτές πιτούλες σαν κρέπες με ρυζαύλευρο

μας ενέπνευσε η Νία


συστατικά
  • 1 1/2 κούπα ρυζαύλευρο
  • 1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή γάλα ρυζιού
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο στο μούλτι πολύ καλά (να γίνει σκόνη)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • διάφορα μπαχαρικά (προεραιτικό)
εκτέλεση
  1. γεμίζω μία κούπα μέχρι τα 3/4 με νερό, προσθέτω τον λιναρόσπορο και ανακατεύω καλά.
  2. βάζω όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, προσθέτω και το νερό με τον λιναρόσπορο και ανακατεύω.
  3. βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο ματί και το ανάβω στο μεγιστο. περιμένω 2-3 λεπτά να ζεσταθεί, χαμηλώνω λίγο το μάτι και με μία κουτάλα παίρνω λίγο από το μείγμα και το ρίχνω στο τηγάνι. δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο, απλώνει μόνο του. μετά από 3-4 λεπτά ξεκολλάω σιγά- σιγά την κρεπούλα και τη γυρίζω από την άλλη μεριά. μετά απο 1-2 λεπτά θα είναι έτοιμη.
  4. συνήθως η πρώτη κρέπα γίνεται λίγο περίεργη, αλλά δεν πειράζει, είναι φυσιολογικό.
  5. με αυτά τα συστατικά βγαίνουν 8 κρεπούλες.
  6. μπορούμε είτε να προσθέσουμε γέμιση και να τις τυλίξουμε, είτε να τις φάμε σκετές συνοδεύοντας άλλο φαγητό αντί για ψωμάκι, είτε να βάλουμε λαχανικά πάνω και να τις φάμε σαν να ήταν πιτσούλα. είναι πολύ νόστιμες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου