Translator

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ρυζογκοφρέτες

συστατικά
εκτέλεση
  1. μόλις φουσκώσει το ρύζι στο τηγάνι, το βγάζουμε με ένα πηρούνι και κατευθείαν το βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε. 
  2. η επιλογή του σκεύους γίνεται με βάση τι σχήμα και τι μέγεθος θέλουμε να δόσουμε στη ρυζογκοφρέτα.
  3. στο σκεύος λοιπόν, που επιλέξαμε, βάζουμε αρκετό φουσκωτό ρύζι και το πατάμε καλά καλά. όταν κρυώσει θα κολλήσει και θα είναι έτοιμη η σπιτική ρυζογκοφρέτα μας!

3 σχόλια:

  1. τι ειναι το φουσκωτο ρυζι? που το βρισκουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρομαι πολύ να φτιάξω ρυζογκοφρέτες μόνη μου γιατί του εμπορίου είναι πολύ ακριβές.τι είναι το φουσκωτό ρύζι;κ το βάζουμε στο τηγάνι σκέτο ή με νερό κ για πόση ώρα;ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φουσκωτό ρύζι μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς. Θέλει πολλή ώρα, αλλά βγαίνει νόστιμο, και σαν σνακ. Για κάτι διφορετικό. έχουμε γράψει αναλυτικά την διαδικασία στο ποστ που λέγεται φουσκωτό ρύζι. Έχω την εντύπωση, ότι κάπου είχα διαβάσει, ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρύζι που φουσκώνει πάρα πολύ και χρησιμοποιούν αυτό για τις ρυζογκοφρέτες, αλλά δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Εμείς πάντως έχουμε φτιάξει με ρυζι μπασμάτι και καρολίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή