Translator

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκοκολοκύθα με ινδοκάρυδο


συστατικά:
  • 700 γραμ. γλυκοκολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη με μικρά κυβάκια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • λίγο τριμμένο κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 3 μεγάλες κ.σ. ινδοκάρυδο
εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε την γλυκοκολούθα με το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε έτσι για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το ινδοκάρυδο και , με κλειστό καπάκι, μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει η κολοκύθα μας.
  3. Συνοδεύουμε με ρύζι που έχουμε φτιάξει με μπόλικη καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου