Translator

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Πατέ μελιτζάνας

αλλιώς γνωστό ως mutabal ή baba ghanoush

συστατικα:
  • 1 μελιτζάνα φλασκί
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κύμικο
  • 1/2 λεμόνι χυμός
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και τη χαράζουμε, όπως φαίνεται στη φώτο. 
  2. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς 25 λεπτά από τη μία μεριά και 25 από την άλλη. Εναλλακτικά το φτιάχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι. 
  3. Βγάζουμε τη φλούδα και πολτοποιούμε την μελιτζάνα με όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο multi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου