Translator

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Σάλτσα καλαμπόκι


συστατικά:
για δύο άτομα
  • 1 βαζάκι καλαμπόκι
  • 3 καρότα τριμμένα στο μούλτι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • μπόλικη γλυκιά πάπρικα
  • λίγο αλάτι
εκτέλεση:
  1. Τρίβουμε στο μουλτι το καλαμπόκι να λιώσει τελείως, κρατάμε 1/4 του βάζου για να το βάλουμε ολόκληρο στη σάλτσα.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα συστατικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σχεδόν στο ελάχιστο, προσθέτουμε μισό ποτήρι βραστό νερό, βάζουμε το καπάκι, και μαγερεύουμε για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το καπάκι.
  3. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
  4. Αν προσθέσουμε ένα βαζάκι ακόμα καλαμπόκι, μπορεί να σταθεί ωραιότατα ως κυρίως πιάτο.

1 σχόλιο:

  1. Η ιδέα για αύτη την συνταγή έρχεται απο τις φανταστικές huMitas de la olla της λατινικής αμερικής. Στις humitas όμως βάζουν μόνο καλαμπόκι, μπολικη πάπρικα, και λίγο τυράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή