Translator

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Παστέλ φάβας με ξηρούς καρπούς

Παραλλαγή της εξαιρετικής συνταγής Ρολό από φακές και ξηρούς καρπούς

συστατικά:
  • 1 φλυτζάνι φάβα βρασμένη σε μπόλικο νερό για 40 λεπτά με 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 φλυτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους κτλ)
  • 1 1/2 φλυτζάνι κουάκερ βρώμης τριμμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε βράζοντας τη φάβα. ΑΑφού κλείσουμε το μάτι, την αφήνουμε μέσα στο βραστό νέρο κανά μισάωρα και μετά σουρώνουμε.
  2. Ανακατεύουμε με τη φάβα όλα τα συστατικά.
  3. Σε μία στενόμακρη φόρμα για κεικ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
  5. Το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου