Translator

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πατζαρόσουπα


συστατικά:
  • 4 πατζάρια ξεφλουδισμένα και σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. δυόσμος
  • 50ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 500ml βραστό νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
      για τον πουρέ
  • 3 πατάτες χωρίς τη φλουδά
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε με τον πουρέ. Κόβουμε όλα τα συστατικά σε κομμάτια και βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, για να φτιάξουμε πουρέ. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα πατζάρια και όλα τα μπαχαρικά, δυναμώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. 
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και το κρασί, που περιμένουμε να εξατμιστεί, περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι για 20 λεπτά.
  6. Τέλος ρίχνουμε τον πουρέ μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου