Translator

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Πουρές γλυκοκολοκύθας με πολύχρωμη γαρνιτούρα


συστατικά:
      για τον πουρέ
  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      για την γαρνιτούρα
  • 3 μελιτζάνες
  • 5 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 1/2 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λάδι
εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε με τον πουρέ. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, και όταν κάψει προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μαζί με αυτή.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και βραστό νερό ίσα να σκεπάζει την κολοκύθα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε για 30 λεπτά. 
  4. Σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το νερό, και με ένα πιρούνι την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, μέχρι να πάρει την σύσταση που επιθυμούμε.
  5. Για την γαρνιτούρα ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε με λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι για 15-20 λεπτά. Στην αρχή στη μέγιστη θερμοκρασία ανακατεύοντας και μετά το 5λεπτο σχεδόν στην ελάχιστη και με κλειστό καπάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου