Translator

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

τριβελάκι με γλυκοκολοκύθα

μας ενέπνευσε ο El Amor
συστατικά
  • 300 γραμ τριβελάκι
  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθας
  • 1 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • λάδι
εκτέλεση
  1. βράζουμε την γλυκοκολοκύθα σε αλατισμένο νερό. τη σουρώνουμε, βγάζουμε τη φλούδα, και την πολτοποιούμε με ένα πηρούνι. προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από το τριβελάκι και ανακατεύουμε.
  2. τσιγαρίζουμε το τριβελάκι, με λίγο λάδι, αλάτι, και λίγη καπνιστή πάπρικα. για μερικά λεπτά.
  3. ρίχνουμε την κολοκύθα στο τριβελάκι, με 2 ποτήρια βραστό νερό, χαμηλώνουμε το μάτι στο ελάχιστο και βράζουμε για 40 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
ΣΧΟΛΙΟ το ζυμαρικό μαγειρεύεται μέσα στην κολοκύθα και η ζεύση είναι άπαιχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου