Translator

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

γεμιστά μανιτάρια


συστατικά
για 11 μανιταράκια
  • 11 μανιταράκια
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • μισή πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς
  • ελάχιστο αλατάκι
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 μεγαλούτσικη πατάτα
  • λίγο αλάτι
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. φυτική μαργαρίνη
εκτέλεση
  1. ξεκινάμε πρώτα με τον πουρέ. κόβουμε την πατάτα σε λεπτές φέτες και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. γεμίζουμε με νερό μέχρι ίσα ίσα να τις σκεπάσει. προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 25 λεπτά. αδειάζουμε λίγο από το νερό και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε την πατάτα. προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. 
  2. ενώ βράζει η πατατούλα...βγάζουμε προσεχτικά τα κοτσανάκια απο τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. 
  3. σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια, το καρότο, και την πιπεριά. προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά. μετά από 10 λεπτάκια ή όταν έχουν μαλακώσει όλα τα λαχανικά, βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  4. με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα μανιταράκια.
  5. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο αέρα.
  6. με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε και λίγο πουρέ πάνω από το κάθε μανιταράκι.
  7. σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τα μανιταράκια μας και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  8. περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα τρώμε, γιατί όταν είναι ζεστά δεν κόβονται εύκολα. 
  9. συνοδεύουμε με τρυφερά, βιολογικά, μικρούλικα, βραστά κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς.
ΣΧΟΛΙΟ agradezco a El Amor por las fotos y la decoración de los platos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου