Translator

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

κέικ λαχανικών (καρότο, σπανάκι και πατάτα)

συστατικά
  • 500 γραμ καρότα (ξεφλουδισμένα και χωρίς τα κοτσανάκια)
  • 500 γραμ σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 500 γραμ πατάτες (χωρίς τη φλούδα)
  • 4 κ.σ. αλέυρι χωρίς γλουτένη
  • 3 κ.σ. egg replacer (θα το βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά προιόντα)
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. τριμμένο κορν φλακς για πασπάλισμα από πάνω
  • λίγη πάπρικα για πασπάλισμα
εκτέλεση
  1. σε ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε το καρότο σε αλατισμένο νερό, και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά.
  2. στον ατμό φτιάχνουμε το σπανάκι.(ή το βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα)
  3. σουρώνουμε το καρότο, το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι και το 1ο egg replacer
  4. σουρώνουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το σκόρδο και το 2ο egg replacer.
  5. το σπανάκι το βάζουμε σε ένα μπολ, το πατάμε με ένα πιρούνι να φύγει όλο το νερό του έχει, προσθέτουμε λίγο αλάτι, 2 κ.σ. αλεύρι και το 3ο egg replacer.
  6. σε μία φόρμα για κέικ απλώνουμε λαδόκολλα, και βάζουμε τον πουρέ καρότου, μετά το σπανάκι και στο τέλος τον πουρέ πατάτας. πασπαλίζουμε από πάνω με το κορν φλεικς και την πάπρικα.
  7. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά. περιμένουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου