Translator

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι

συστατικά
για περίπου 20 μπισκοτάκια

  • 100 γραμ μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • για πασπάλισμα 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη και 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
εκτέλεση
  1. ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. βάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ένα πιατάκι, ακουμπάμε τις παλάμες μας μεσα και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια με το μείγμα. κολλάει αρκετά οπότε απλά το πετάμε από το ένα χέρι στο άλλο μέχρι να γίνει κάτι που μοιάζει με μπαλάκι.
  3. απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τα (σχεδόν) κεφτεδάκια μας, με ένα πιρούνι τα πατάμε λίγο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  4. τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα. τα διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλειστό.
  5. φουσκώνουν...οπότε κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας.
  6. είναι πολύ τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου