Translator

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

λικέρ κανέλας


συστατικά
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 15 μπάρες κανέλας
  • 11 γαρίφαλα
  • 7 σπόροι κάρδαμου 
  • φλούδα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1,300 λίτρα τσίπουρο
  • 200 ml κονιάκ
εκτέλεση
  1. σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
  2. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια, και βράζουμε για 30 λεπτά. 
  3. κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα, με κλειστό το καπάκι, να κρυώσει σιγά σιγά. την αφήνουμε όλη την νύχτα.
  4. την επόμενη μέρα το πρωί, προσθέτουμε το αλκοόλ ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. βάζουμε το λικέρ σε γυάλινα βάζα. 
  6. θα το αφήσουμε για 20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. γενικά όσο πιο πολύ το αφήνουμε τόσο πιο πλούσιο άρωμα θα έχει.
  7. τέλος το σουρώνουμε και το βάζουμε στα γυάλινα μπουκάλια, όπου και θα το διατηρήσουμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου