Translator

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

μπισκότα με βρώμη και σιρόπι καραμέλας

συστατικά
  • 100 γραμ αλεύρι
  • 50 γραμ βρώμη
  • 75 γραμ μαργαρίνη σε μπάρα
  • 70 γραμ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 60 γραμ σιρόπι καραμέλας
εκτέλεση
  1. Βάζουμε για λιγάκι τη βρώμη στο μούλτι. Δεν την κάνουμε τελείως πούδρα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουεμ τη μαργαρίνη σε κομματάκια. Τρίβουμε με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να μοιάσει με τραχανά.
  3. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα, απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε πάνω στο ταψί.
  5. Δεν χρειάζεται να τις πατικώσουμε, απλώνουν. 
  6. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, και μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 
  7. Αν θέλουμε, μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου