Translator

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

σάλτσα μελιτζάνας με μήλο

συστατικά
  • 1 μελιτζάνα φλασκί κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κ.σ.λάδι
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 μήλο καθαρισμένο
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 βρασμένο πατζάρι*
  • αλάτι
  • χυμός από μισό λεμόνι
εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λαδάκι και την μελιτζάνα και την σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα(γύρω στα 15 λεπτά)
  2. Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη τη βάζουμε στο μούλτι με όλα τα υπόλοιπα συστατικά και έτοιμη η σάλτσα. 
ΣΧΟΛΙΟ τη συνταγή την βρήκα σε ένα πάρα πολύ ωραίο ελληνικό μπλογκ vegan συνταγές.
*στη συνταγή έλεγε 2 κ.σ. πουρές ντομάτας, αλλά επειδή δεν είχα ντομάτα έβαλα ένα πατζάρι και ο συνδυασμός ήταν πολύ ωραίος. Επίσης η συνταγή έλεγε 1-2 σκελίδες σκόρδο και εγώ δεν έβαλα.

λόγω του παντζαριού η σάλτσα έχει πάρει αυτό το τέλειο φούξια χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου