Translator

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

μπισκότα με βρώμη και ινδοκάρυδο


συστατικά
για 10 μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού
  • 100 γραμ αλεύρι
  • 100 γραμ βρώμη
  • 10 γραμ baking powder
  • 50 γραμ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 4 κ.σ. λάδι (αν έχουμε λάδι καρύδας ακόμα καλύτερα)
  • 3 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμ σταφίδες και ξηρούς καρπούς (προεραιτικά)
  • 4-5 κομματάκια κουβερτούρα (προεραιτικά)
εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 210 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις απλώνουμε πανω σε ένα ταψί(που έχουμε βάλει λαδόκολλα) και τις πατάμε λίγο με τα δάχτυλα από πανω για να απλώσουν.
  4. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια για 10-15 λεπτά.
  5. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, αν θέλουμε, σε ένα μικρό φλυτζάνι, λίωνουμε λίγη κουβερτούρα με λίγο λαδάκι στο μικροκυμμάτων και βουτάμε μέσα μέχρι τη μέση τα μπισκότα μας.

2 σχόλια:

  1. Πω πω φαίνονται πάρα πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς μας ήρθες foxy vegan! θαυμαζουμε τα καλούδια που φτιάχνεις και μας εμπνέεις! Είναι νόστιμα μπισκοτάκια, πράγματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή