Translator

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Garam masala

το γνωστό μείγμα ινδικών μπαχαρικών


 συστατικά
  • 3 κ.σ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μαυροπίπερο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο κανέλα
εκτέλεση
  1. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και φυλάμε σε γυάλινο βαζάκι.
  2. το καλύτερο για να έχουμε περισσότερο άρωμα είναι να πάρουμε σπόρους από το καθένα και ολόκληρη κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο και να τα καβουρντίσουμε. Στη συνέχεια σε μύλο τα τρίβουμε έμεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου