Translator

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

chimichurri αργεντίνικη σάλτσα

είναι μία πικαντοσκορδάτη σάλτσα που στην αργεντινή συνοδεύει κυρίως το κρέας. εμείς την έχουμε ρίξει πάνω από πατάτες, μακαρόνια, μελιτζάνες, ρύζι ..κτλ..


συστατικά
σε αναλογία 
  • 2 τριμμένο σκόρδο
  • 2 άσπρο πιπέρι
  • 2  μπούκοβο πικάντικο
  • 1 ρίγανη
  • 1 μαιντανό αποξηραμένο και τριμμένο
δηλαδή αν βάλουμε 2 κ.σ. από το σκόρδο, θα βάλουμε 1 κ.σ. από τη ρίγανη .

συνήθως φτιάχνω μεγάλη ποσότητα, τα ανακατεύω όλα μαζί και τα διατηρώ μέσα σε γυάλινο βαζάκι .

τα παραπάνω είναι το στερεό τμήμα της σάλτσας.
για το υγρό θέλουμε
  • νερό
  • λευκό ξύδι
  • λάδι
εκτέλεση
  1. παίρνουμε σε αναλογία 1: 1 : 1 μπαχαρικά, νερό και λευκό ξύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι. ανακατεύουμε και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά.
  2. στη συνέχεια προσθέτουμε λάδι και αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου