Translator

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

τραγανές πατάτες φούρνου

είναι τραγανές από έξω και μαλακές σαν πουρές από μέσα


συστατικά
  • πατάτες όσες θέλουμε
  • τριμμένο σκόρδο 
  • γλυκιά πάπρικα 
  • αλάτι 
  • λίγο λάδι για το ταψί 
εκτέλεση 
  1. ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. θα τις βράσουμε για 10 λεπτά. 
  2. ενώ κάνουμε αυτό, ρίχνουμε σε ένα ταψί λαδάκι -όχι πολύ- και το βάζουμε στο φούρνο. τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  3. μετά τα 10 λεπτά αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα, που έχουμε τις πατάτες, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε εκεί τις πατάτες. από πάνω πασπαλίζουμε με σκόρδο και πάπρικα.
  4. ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να κοκκινήσουν. είναι νόστιμες να τις αφήσουμε να ξεροψηθούν και λιγάκι.
ΣΧΟΛΙΟ αυτό μοιάζει περισσότερο με διαδικασία για να είναι οι πατάτες τραγανές από έξω και μαλακές μέσα, παρά με συνταγή. γι'αυτό τον λόγο δεν έχω βάλει τις ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου