Translator

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα με φυστίκι

είναι μία γλυκοπικάντικη πηχτή σάλτσα που μπορεί να συνοδέψει το ρύζι, ντορίτος ή τορτίγιες(που είναι οι μεξικάνικες πιτούλες φτιαγμενες κυρίως απο καλαμποκάλευρο.)
είναι από ένα μεξικάνικο site


συστατικά
  • 1/2 κιλό φυστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 3 δοντάκια σκόρδο
  • 5 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κύβος λαχανικών *
  • 1/2 λίτρο νερό
  • λίγο λαδάκι για το κατσαρολάκι
εκτέλεση
  1. Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα φυστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα.
  3. Στο μουλτι βαζουμε κρεμμυδι, σκόρδο και τις πιπεριες.
  4. Τα ριχνουμε μετά μέσα στο ιδιο κατσαρολάκι που ειχαμε τα φυστίκια , χαμηλωνουμε τη φωτια και βάζουμε το καπακι.
  5. Αφού έχουν κρυώσει λίγο τα φυστίκια (όση ώρα κάνουμε τα υπόλοιπα) τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  6. Μετα απο κανα 5λεπτο που έχουν τσιγαριστει τα κρεμμύδια με τα λοιπα υλικα προσθέτουμε ξανα τα τριμμενα φυστικια και μετα το νεράκι με τον κύβο λαχανικών.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτια ακόμα περισσότερο (στο 2) και ανακατευουμε.
  8. Αφήνουμε ανοιχτό το κατσαρολακι και βράζουμε για κανα 10λεπτο ανακατευοντας καθε τόσο.(είναι πολύ πηχτό οπότε έχουμε το νου μας μην κολλήσει.)
  9. Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λιγο και το βάζουμε στο μουλτι να γίνει πιο μαλακό σαν πουρές.

ΣΧΟΛΙΟ

        Οι κύβοι λαχανικών δεν είναι καθόλου υγιεινοί οποτε καλύτερα να φτιάχνουμε τους δικούς μας. Η διαδικασία είναι εύκολη.
         επειδή η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, αν τη θέλουμε πιο αραιή μπορούμε σφού τη φτιάξουμε μέσα στο μούλτι σιγά σιγά να προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να έχει τη σύσταση που θέλουμε.
       

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου