Translator

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

πουρές φάβας με γάλα σόγιας

foto: el amor
συστατικά
  • 200 γραμ φάβα
  • 500 ml γάλα σόγιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πράσο φρέσκο, τρυφερό και χοντροκομμένο(προεραιτικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
εκτέλεση 
  1. σε μπόλικο νερό στη μέγιστη θερμοκρασία βράζουμε τη φάβα για 10 λεπτά. σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε για 30 λεπτά, μέσα στο νερό και πάνω στο μάτι. 
  2. σουρώνουμε. προσθέτουμε στο κατσαρολάκι που έχουμε τη φάβα, όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός απο το ελαιόλαδο. βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, χωρίς να βάλουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, γιατί φουσκώνει. 
  3. ενώ αρχίζει το μείγμα να γίνεται πιο πηχτό, χαμηλώνουμε και τη θερμοκρασία στο μάτι. (το τελευταίο τέταρτο το μαγειρεύω στο ένα)
  4. αφού περάσουν τα 45 λεπτα, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από το μάτι, προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν απαλό πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου