Translator

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

πατάτες με πορτοκάλι


συστατικά
  • 2 κιλά πατάτες
  • χυμός από 4 πορτοκάλια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
εκτέλεση
  1. κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μάζι με όλα τα υπόλοιπα συστατικά. ανακατεύουμε με τά χέρια μας. 
  2. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα 
  3. βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. ψήνουμε έτσι για 30 λεπτά.
  4. βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.
ΣΧΟΛΙΟ αντί να απλώσουμε λαδόκολλα μπορούμε
ή να κόψουμε λεπτές φέτες πορτοκάλι, να βγάλουμε τη φλούδα και το πασπαλίσουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη. αυτές τις φέτες μετά τις απλώνουμε σε όλο το ταψί
ή να κόψουμε λεπτές φέτες κρεμμύδι και να απλώσουμε αυτές.
οι πατατες παίρνουν τέλεια ζεύση είτε μαγειρεμένες πανω στο πορτοκάλι είτε πάνω στο κρεμμύδι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου