Translator

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

πατάτες με πουρέ πράσου στο φούρνο



συστατικά
  • 6 μικρά φρέσκα τρυφερά πράσα
  • 3 καρότα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • λίγο αλατάκι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1 1/2 κιλό πατάτες (είναι περίπου 8 μεγάλες πατάτες)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 3 κ.σ. λάδι
εκτέλεση
  1. για να φτιάξουμε τον πουρέ. χοντροκόβουμε τα πράσα και τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι, λίγο αλατάκι, ρίγανη και σκόρδο. ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο. όταν αρχίσει το λάδι να καίγεται ( το καταλαβαίνουμε γιατί αρχίζει να "τσιτσιρίζει") το αφήνουμε 2 λεπτάκια, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. μετά προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό, βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  2. για τις πατάτες. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, κόβουμε τις πατατούλες σε φέτες, όπως όταν φτιάχνουμε μουσακά, τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα και το λάδι και ανακατεύουμε με τα χεράκια για να πάει παντού. σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τις πατατούλες. ψήνουμε για 20 λεπτά. 
  3. αφού έχουν μαλακώσει τα πράσα και τα καρότα, τα απομακρύνουμε από το μάτι, περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν ωραιότατο πουρέ. 
  4. παίρνουμε ένα άλλο ταψάκι, πιο μικρό αυτή τη φορά, απλώνουμε λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε μία μία τις πατατούλες(που ψήσαμε) ώστε να μην μείνει κανένα κενό. στη συνέχεια απλώνουμε τον πουρέ και τέλος βάζουμε όσες πατατούλες περίσσεψαν. ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου