Translator

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

κεικ πορτοκάλι-καφές


συστατικά

      μέρος πορτοκαλιού
  • 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι (προτιμήστε ρυζαύλευρο, ντίνκελ ή φαγόπυρου)
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 50 γραμ μαργαρίνη
  • 1 1/2 κ.σ. baking powder
      μέρος καφέ
  • 3/4 κούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1/2 κούπα αλεύρι (προτιμήστε ρυζαύλευρο, ντίνκελ ή φαγόπυρου)
  • 1/2 κούπα χαρουπαύλευρο
  • 1/2 κούπα καφέ (ή μισή κούπα γαλλικός, ή 1 κ.σ. νες διαλυμένος σε μισή κούπα χλιαρό νερό)
  • 50 γραμ μαργαρίνη
  • 1 1/2 κ.σ. baking powder.
εκτέλεση
  1. δουλεύουμε σε δύο μπολ κάνοντας τα ίδια πράγματα. χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.
  2. σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε πρώτα το πορτοκαλένιο μέρος και από πάνω το "σοκολατένιο" 
  3. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου