Translator

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

πληγούρι με πουρέ πατάτας και γάλα καρύδας στο φούρνο


συστατικά
  • 7 πατάτες 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 γραμ πληγούρι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 1/2 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1/2 κούπα corn flakes τριμμένο στο μούλτι
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη και τριμμένη μέντα
  • 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 500 ml γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. αλάτι
εκτέλεση 
  1. ξεκινάμε με τον πουρέ. κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να τις καλύπτει. ρίχνουμε και το αλάτι, βάζουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια- προς χαμηλή φωτιά- για 30 λεπτά. πατάμε με ένα πηρούνι μέχρι να γίνει ο πουρές.
  2. σωτάρουμε σε άλλο κατσαρολακι το κρεμμύδι με το λάδι. προσθέτουμε το corn flakes και ανακατεύουμε. χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε το πληγούρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λάδι καρύδας. βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το πληγούρι να είναι μαλακό. θελει γύρω στα 20 λεπτά. ελέγχουμε μην τυχών ρουφήξει όλο το γάλα της καρύδας και κολλήσει. αν έχει ρουφήξει όλο το γάλα της καρύδας, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ρίχνουμε λίγο νεράκι. (βραστό αν γίνεται)
  3. αφού ο πουρές και το πληγούρι είναι έτοιμα, ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  4. επιλέγουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, εγώ έχω ένα γαστράκι που προτιμώ για αυτή τη συνταγή. 
  5. πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγο τριμμένο corn flakes, προσθέτουμε το πληγούρι, από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ και τέλος πασπαλίζουμε πάλι με corn flakes. αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγο τσίλι από πάνω και για να πάρει ένα τόνο κοκκινάκι, αλλά και να το κάνουμε και λίγο πικάντικο.
  6. ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου