Translator

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Tiramisú

Απο την φανταστική κουζίνα

cocina de Nihacc

συστατικά
για το παντεσπάνι
  • 300 γραμ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα γιαούρτι σόγιας
  • 1 κούπα γάλα σόγιας
  • 6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι baking powder
για την κρέμα
  • 250 γραμ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ φυτικό τυρί από κάσιους
  • 125 γραμ μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καφέ
  • 1 κ.σ. λικέρ (εμείς βάλαμε λικέρ καφέ)
  • 100 γραμ κακάο σε σκόνη
εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το παντεσπάνι: Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθεί, ξεφορμάρουμε.
  2. Στην κούπα, με τον καφέ, διαλύουμε το κακάο και προσθέτουμε και το λικέρ. Το ρίχνουμε στο παντεσπάνι, αφού το ξεφορμάρουμε και το βάλουμε στο δίσκο που θα σερβίρουμε το γλυκό.
  3. Για να φτιάξουμε την κρέμα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με το τυρί και τη ζάχαρη.
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σε σκόνη. Το βάζουμε στο ψυγείο. Είναι καλό να μείνει εκεί τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου