Translator

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Συνταγή μίας πολύ αγαπημένης φίλης. Ευχόμαστε να περνάει γλυκές και vintage αλλάγες στη ζωή της.

υλικά
για το σιρόπι
  • 5 κούπες νερό
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι σφένδαμου
  • 1 κανελόξυλο
  • φλούδες ενός πορτοκαλιού
για τον χαλβά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλο, καρύδι, κάσιους...)
  • σταφίδες
εκτέλεση
  1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 3-5 λεπτά και ξαφρίζουμε. Απομακρύνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις κρατάμε για στολισμό.
  2. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία (συνεχές ανακάτεμα), μέχρι να πάρει χρώμα και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
  3. Με προσοχή προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναβάζουμε την κατσαρολίτσα πάνω στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία τώρα. 
  4. Ανακατεύουμε συνέχως μέχρι να πήξει. Πολύ γρήγορα θα γίνει.
  5. Το βγάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5 λεπτά.
  6. Φορμάρουμε και στολίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου