Translator

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

"Cheese"cake

Η συνταγή είναι απο το ελληνικό blog !Βιγκαν συνταγες!
Εμείς κάναμε κάποιες μικροαλλαγές στα υλικά, οπότε τα ξαναγράφω.

υλικά:
βάση

  • 1 1/2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 κούπα αποξηραμένα σύκα (ψιλοκομμένα και μουλιασμένα σε νερό)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
κρέμα
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι
  • 1 1/2 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα σε νερό)
  • 1/3 της κούπας νερό (κρατάμε το νερό που μουλιάσαμε τα κάσιους)
  • 1/4 της κούπας λάδι καρύδας (και η φυτική μαργαρίνη σε μπάρα είναι οκ)
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
φρούτα 
για να καλύψουμε την τάρτα.
Αν είναι η επόχη μπορούμε να βάλουμε φρέσκα φρούτα, οπότε θα έχουμε ενα ωραιότατο ωμοφαγικό γλυκό. Εμείς χρησιμοποιήσαμε γλυκό κουταλιού κεράσι, που έφτιαξε η γιαγιά μας.

εκτέλεση:
  1. Για την βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, (αφού αδειάσουμε το νερό από τα σύκα) και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια το απλώνουμε στο ταψάκι, που θα φτιάξουμε την τάρτα.
  2. Για την κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο Multi μέχρι να γίνουν κρέμα. Μετά απλώνουμε πάνω στη βάση και τέλος βάζουμε τα φρούτα.
  3. Βάζουμε το γλυκάκι στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε, για να σφίξει η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου