υλικά:
για περίπου 20 σοκολατάκια
για περίπου 20 σοκολατάκια
- 5 μπανάνες
- 1/2 κούπα λιωμένη με μπαιν μαρί κουβερτούρα με 1 κ.σ. λάδι
- 1/3 της κούπας λικέρ (καφέ, χρησιμοποιήσαμε εμείς)
- τριμμένο φουντούκι ή καρύδι ή ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
- οδοντογλυφίδες (μία για το κάθε κομματάκι μπανάνας)
- Κόβουμε την μπανάνα σε περίπου 5 ίσα κομμάτια και τρυπάμε το καθένα με μία οδοντογλυφίδα. ( Βαζουμε την οδοντογλυφίδα για να μπορούμε πιο εύκολα να τη βουτίξουμε στη σοκολάτα μετά)
- Βάζουμε τα κομματάκια μπανάνας στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν. Καλό είναι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, γιατί θα κολλήσουν.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη. Πρώτα τα περνάμε από το λικέρ και μετά από την λιωμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα να ψιλοκρυώσει η κουβερτούρα (το οποίο θα γίνει πολύ γρήγορα, αφού η μπανάνα θα είναι παγωμένη) και περνάμε το κάθε κομματάκι απο τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. (Στη φώτο δεν περάσαμε από ξηρούς καρπούς)
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου