Translator

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ζύμη πίτσας με ντίνκελ και ξηρή μαγιά

Pizza με μανιτάρια, βρασμένο κρεμμύδι και ελιές
υλικά
  • 2 γεμάτες κούπες αλεύρι ντίνκελ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2/3 της κούπας χλιαρό νερό (περίπου 40 βαθμούς)
  • 1 κ.σ. λάδι
εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το λάδι
  2. Στη συνέχεια σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη.
  3. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να 2πλασιαστεί ο όγκος της.
  4. Στη συνέχει την απλώνουμε πάνω σε ταψάκι, που πρώτα λαδώσαμε και αλευρώσαμε. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πανω-κάτω αντίσταση, στο μεσσαίο ύψος, για 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε, προσθέτουμε την γέμιση, που θέλουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου