Translator

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ελιόψωμο


συστατικά
  • 500 γραμ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 19 γραμ ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένες ελιές 
  • σουσάμι για πασπάλισμα
εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά εκτός απο τις ελιές και το σουσάμι. Βάζουμε τη μισή κούπα λάδι. Ζυμώνουμε λιγάκι και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά, σκεπασμένο με μία πετσέτα, να φουσκώσει. 
  2. Μετά τη μισή ώρα προσθέτουμε τις ελιές και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε, με τα χέρια.
  3. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
  4. Πλάθουμε μεγάλες μπάλες απο το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει και μετά θα το βάλουμε στο φούρνο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου