συστατικά:
για τον πουρέ
- 1 κιλό γλυκοκολοκύθα
- 1 κ.γ. αλάτι
- λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μελιτζάνες
- 5 πολύχρωμες πιπεριές
- 1 1/2 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- λάδι
- Ξεκινάμε με τον πουρέ. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα.
- Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, και όταν κάψει προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μαζί με αυτή.
- Προσθέτουμε το αλάτι και βραστό νερό ίσα να σκεπάζει την κολοκύθα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το νερό, και με ένα πιρούνι την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, μέχρι να πάρει την σύσταση που επιθυμούμε.
- Για την γαρνιτούρα ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε με λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι για 15-20 λεπτά. Στην αρχή στη μέγιστη θερμοκρασία ανακατεύοντας και μετά το 5λεπτο σχεδόν στην ελάχιστη και με κλειστό καπάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου