συστατικά:
- 4 πατζάρια ξεφλουδισμένα και σε μικρά κυβάκια
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. λάδι
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. δυόσμος
- 50ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 500ml βραστό νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 πατάτες χωρίς τη φλουδά
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Ξεκινάμε με τον πουρέ. Κόβουμε όλα τα συστατικά σε κομμάτια και βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, για να φτιάξουμε πουρέ.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα πατζάρια και όλα τα μπαχαρικά, δυναμώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το κρασί, που περιμένουμε να εξατμιστεί, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι για 20 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε τον πουρέ μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου