συστατικά:
για ένα μέτριο πυρέξ
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες για 1/2 ώρα με τη φλούδα, με 1 1/2 κ.γ. αλάτι και ξεφλουδισμένες μετά
- 1/2 κούπα γάλα σόγιας
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 βαζάκι καλαμπόκι
- τα τουφάκια από 2 μπρόκολα βρασμένα *
- 3 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο σε λίγο λάδι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- 2 δόσεις μπεσαμέλ
- σουσάμι
- γλυκιά πάπρικα
- κουρκουμάς
- μαργαρίνη για το πυρέξ
- Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τις πατάτες.
- Στον πουρέ προσθέτουμε το λάδι, το σκορδο, το γάλα σόγιας, το καλαμπόκι, τα καρότα και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι, αν το θεωρούμε απαραίτητο.
- Σε ένα πυρέξ αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, απλώνουμε τον πουρέ και από πάνω ομοιόμορφα βάζουμε τα τουφάκια του μπρόκολου.
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και περιχύνουμε πάνω από το μπρόκολο.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι, γλυκιά πάπρικα και κουρκουμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά. Να κοκκινήσει η μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου