Παραλλαγή της εξαιρετικής συνταγής Ρολό από φακές και ξηρούς καρπούς
συστατικά:
- 1 φλυτζάνι φάβα βρασμένη σε μπόλικο νερό για 40 λεπτά με 1 κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 φλυτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
- 1 φλυτζάνι τριμμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους κτλ)
- 1 1/2 φλυτζάνι κουάκερ βρώμης τριμμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ. γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Ξεκινάμε βράζοντας τη φάβα. ΑΑφού κλείσουμε το μάτι, την αφήνουμε μέσα στο βραστό νέρο κανά μισάωρα και μετά σουρώνουμε.
- Ανακατεύουμε με τη φάβα όλα τα συστατικά.
- Σε μία στενόμακρη φόρμα για κεικ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου