συστατικά
- 100 γραμ αλεύρι
- 50 γραμ βρώμη
- 75 γραμ μαργαρίνη σε μπάρα
- 70 γραμ μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 βανίλιες
- 60 γραμ σιρόπι καραμέλας
- Βάζουμε για λιγάκι τη βρώμη στο μούλτι. Δεν την κάνουμε τελείως πούδρα.
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουεμ τη μαργαρίνη σε κομματάκια. Τρίβουμε με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να μοιάσει με τραχανά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα, απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε πάνω στο ταψί.
- Δεν χρειάζεται να τις πατικώσουμε, απλώνουν.
- Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, και μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Αν θέλουμε, μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου