συστατικά
*στη συνταγή έλεγε 2 κ.σ. πουρές ντομάτας, αλλά επειδή δεν είχα ντομάτα έβαλα ένα πατζάρι και ο συνδυασμός ήταν πολύ ωραίος. Επίσης η συνταγή έλεγε 1-2 σκελίδες σκόρδο και εγώ δεν έβαλα.
- 1 μελιτζάνα φλασκί κομμένη σε κυβάκια
- 2 κ.σ.λάδι
- 1/4 κούπας νερό
- 1 μήλο καθαρισμένο
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 βρασμένο πατζάρι*
- αλάτι
- χυμός από μισό λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λαδάκι και την μελιτζάνα και την σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα(γύρω στα 15 λεπτά)
- Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη τη βάζουμε στο μούλτι με όλα τα υπόλοιπα συστατικά και έτοιμη η σάλτσα.
*στη συνταγή έλεγε 2 κ.σ. πουρές ντομάτας, αλλά επειδή δεν είχα ντομάτα έβαλα ένα πατζάρι και ο συνδυασμός ήταν πολύ ωραίος. Επίσης η συνταγή έλεγε 1-2 σκελίδες σκόρδο και εγώ δεν έβαλα.
λόγω του παντζαριού η σάλτσα έχει πάρει αυτό το τέλειο φούξια χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου