συστατικά
για ένα μικρό ταψάκι
για τη ζύμη*
- 2/3 κεσεδάκι γιαούρτι σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη
- 1/4 κούπας νερό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 1/2 κ.γ. baking powder
- λίγο αλάτι
- 400-500 γραμ αλεύρι
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 3/4 κούπας λάδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλέυρι, και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
- Κοβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε λίγο σε δυνατή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι και ανακατεύοντας και μετά βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτάκια. Μετά ξανανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε έτσι για να του φύγουν τα πολλά υγρά.
- Η ζύμη είναι πολύ εύπλαστη, οπότε με τα χέρια την απλώνουμε πάνω σε ένα μικρό ταψάκι (αφού πρώτα το καλύψαμε με λαδόκολλα).
- Βάζουμε τη γέμιση και τραβάμε με προσοχή τη ζύμη για να την καλύψουμε.
- Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τη ζύμη από πάνω με λίγο λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πιτούλα.
*τη συνταγή για τη ζύμη την βρήκα στο σιτε "συνταγές της παρέας" και έκανα κάποιες αλλαγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου